Webbinarium Sverige och Tyskland

Förra veckan hade Sverige och Tyskland webbinarium om återbrukade textilier och kläder. Vi arbetar i Erasmusprojektet Innovative Recycling och denna terminen fokuserar vi på att återbruka textilier. Vi lärde oss mer genom att presentera våra arbeten för varandra samt spela kahoot och svara på frågor.

Programmering

I veckan har 9d och 9b haft besök på tekniklektion av pedagogerna Eva, David och Helena från Kreativum. Eleverna har fått en genomgång på micro:bit och löst olika programmeringsuppdrag. De valde själva vad de skulle programmera utifrån sina förkunskaper. Bland annat programmerades musik, tjuvlarm och trafikljus.

Gymnasieinformation

I årskurs nio har man nu några månader kvar att fundera över gymnasieval, därför har man under vecka 45 fått ta del av information om olika gymnasieprogram. Elever från respektive program har berättat och svarat på frågor.

Signe på Boön

Denna veckan kommer alla åttor att få följa med på en historisk vandring på Boön. Man har blandat en delvis fiktiv historia där man har flätat in verkligheten på ett spännande sätt. Vi tar oss tillbaka till 1500-talet vid vandringens början.

Grattis 9B!

Under årets arkitekturvecka hade man ett nytt inslag som lockade många kommuninvånare och flera skolklasser. Detta var en tipsrunda där planarkitekterna ville förmedla kunskap och information om arkitektur, stadsbyggnad, offentlig konst och samtidigt ge en möjlighet att bidra med tankar om hur Karlshamn kan se ut i framtiden. 9b vann första pris. Stort grattis!

Friluftsdag 6/10

Idag har alla klasser haft friluftsdag med bland annat orientering och ANDT. I skogen kämpade de jättebra med orienteringen. Årskurs 8 fick även information om alkohol och vad som händer i kroppen, vad lagen säger samt fått ta ställning vid olika scenario.